Logo finehouse

ZE   ZAMILOVANÉHO   HÁJKU

rodinný dům v ZAHRADĚ

Kliknutím na náhled se Vám zobrazí detail fotografie.

n-dum-v-zahrade-1.jpg, 8 kB
n-dum-v-zahrade-2.jpg, 8 kB
n-dum-v-zahrade-3.jpg, 8 kB
n-dum-v-zahrade-6.jpg, 8 kB
n-dum-v-zahrade-5.jpg, 8 kB
n-dum-v-zahrade-4.jpg, 8 kB
n-dum-v-zahrade-11.jpg, 8 kB
n-dum-v-zahrade-7.jpg, 8 kB
n-dum-v-zahrade-8.jpg, 8 kB
n-dum-v-zahrade-9.jpg, 8 kB
n-dum-v-zahrade-12.jpg, 8 kB

Projekt:
pro stavební povolení - červenec 2002
prováděcí - srpen 2002
realizace - listopad 2002 – leden 2004

Rodinný dům se nachází v satelitu města kde je každý dům jiný. Proto je rodinný dům umístěný v zahradě a vztahuje se nejvíce k terénu a k místu nejhezčího výhledu.

Klient si přál všechny pokoje k jeho užívání na jednom podlaží a pokoje pro hosty. A tak vznikl jednopodlažní podlouhlý rodinný dům s pultovou střechou klesající s terénem.
Hlavní hmota rodinného domu se skládá z řady pokojů orientovaných k východu a z chodby spojující hlavní horní a dolní část pro hosty. Na západní straně k hlavní hmotě, a tím k chodbě, přiléhá vstupní dřevěný objekt. Část chodby je tak uzavřena dovnitř dispozice, ale použitím světlíků se i z pouze komunikačního prostoru stává velmi příjemný prosvětlený prostor. Pro přímé osvětlení byl použit světlík i v koupelně hostů. Na východní straně se z hlavní hmoty rodinného domu vyčleňuje zimní zahrada, která je z jedné třetiny předprostorem obývacího pokoje ze dvou třetin ložnice a tak se z pohledu na květiny může klient těšit už od probuzení.

Naše architektura se zde snoubí s velkým citem a nadhledem klienta, který upravil celé okolí domu v oázu s velkými zelenými plochami i půvabnými zákoutími.